AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

AirBaltic start longhaul-vluchten met CS300

AirBaltic heeft gisteren haar eerste longhaul-route geopend: de Letse maatschappij vliegt vanaf nu vier keer per week met de Bombardier CS300 van Riga naar Abu Dhabi.De vluchten naar Abu Dhabi duren 6 uur en 15 minuten en leggen een afstand van ruim 4000 kilometer af. Een ticket voor een enkele reis is te koop vanaf 129 euro.

Klein toestel
Riga – Abu Dhabi is niet alleen de eerste longhaul-lijnvlucht voor AirBaltic, maar ook de eerste voor de CS300. Hoewel dit een klein toestel is (plaats voor 145 passagiers), kan het lange afstanden afleggen.

Omdat AirBaltic ook met de CS300 naar Amsterdam vliegt, kunnen liefhebbers nu met dit vliegtuig helemaal van Schiphol naar de Verenigde Arabische Emiraten reizen (met een overstap in Riga).

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.