fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Fokkers weg uit Amsterdam, maar terug in Antwerpen

Liefhebbers van Nederlandse vliegtuigen hebben weer iets om blij over te zijn: twee dagen nadat KLM stopte met de Fokker 70, start VLM lijnvluchten met de wat kleinere Fokker 50 vanaf Antwerpen Airport.

Negentien vluchten per week
Vanaf vandaag neemt VLM de lijnvluchten Antwerpen – Londen City over van CityJet. Op maandag, dinsdag en woensdag vinden er drie vluchten plaats, op donderdag en vrijdag zelfs vier. Zondag krijgt twee vluchten.

VLM ging vorig jaar nog failliet, maar maakte sindsdien een herstart onder een nieuwe Nederlandse eigenaar. Het bedrijf beschikt over zes Fokker 50’s, die ook op charter- en lijnvluchten in Zuid-Europa worden ingezet.

Mijlpaal
“Vandaag vieren wij een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van onze luchtvaartmaatschappij. Wij zijn trots om terug te zijn. Vastberadener en veerkrachtiger dan ooit tevoren”, aldus VLM CEO Harm Prins.

Richard Hill, CCO van London City Airport: “Deze verbinding is van groot belang want het is de enige rechtstreekse link tussen de Britse hoofdstad en de op één na grootste stad van België.”

Bekijk hieronder enkele foto’s van de eerste lijnvlucht:

Watersaluut op de luchthaven van Antwerpen.
Aankomst op Londen City.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button