fbpx
AirlinesEmbraerFrequente reizigersNaast het nieuws

Tien nieuwe E175’s voor American Airlines

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft samen met de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer een contract getekend voor tien E175 toestellen, meldt Embraer. De tien nieuwe toestellen gaat American Airlines 457 miljoen Amerikaanse dollars kosten.

Bestelling
Met de bestelling van de tien toestellen breidt American Airlines de vloot uit naar 74 Embraer E175 toestellen. In April plaatste de luchtvaartmaatschappij ook al een bestelling bij de Brazilianen voor vier E175 toestellen. De vliegtuigen de levering zal in begin 2018 van start gaan en lopen tot halverwege 2019.

E175
Het toestel biedt ruimte aan 76 passagiers. Twaalf stoelen in businessclass en 64 stoelen in economyclass. De vliegtuigbouwer heeft sinds januari 2013, inclusief het nieuwe contract, 390 toestellen van het type E175 aan vliegmaatschappijen in Noord-Amerika verkocht. Dat is 80 procent van alle verkochte E175’s.

Envoy
De toestellen worden door American Airlines ondergebracht bij dochtermaatschappij Envoy, de grootste regionale vlieger in de Verenigde Staten. Embraer heeft voor de E-jet familie in totaal meer dan 1800 bestellingen ontvangen waarvan er 1300 geleverd zijn. Met de toestellen wordt door 70 verschillende klanten in 50 landen gevlogen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button