Frequente reizigerIndustrieNieuwsZZZZ Leeg

Airbus haalt 320neo-target ook in 2017 niet

In de presentatie van de kwartaalcijfers van Airbus staat dat het doel om 200 A320neo’s voor het einde van dit jaar te leveren niet gehaald wordt. De oorzaak hiervoor zijn de problemen rond de beschikbaarheid van de motoren en reserveonderdelen.

Levering
Het beoogde doel om 200 toestellen van het type A320neo in dit jaar te leveren is naar beneden bijgesteld. In het rapport staat te lezen dat leveringen van reservemotoren volgens afspraken met de motorfabrikanten prioriteit hebben. In de eerste negen maanden leverde de vliegtuigbouwer 90 Airbus A320neo’s aan negentien klanten. Sinds december 2015 loopt de productie van de A320neo al vertraging op.

Daling
De vliegtuigbouwer heeft in de eerste negen maanden van dit jaar aan 50,8 miljard euro aan orders ontvangen. Ten opzichte van vorig jaar is dat een flinke daling toen het bedrag van binnengehaalde orders 73,2 miljard euro bedroeg. Dit jaar heeft Airbus voor 271 toestellen bestellingen ontvangen ten opzichte van 380 vorig jaar. De omzet in de eerste negen maanden bedraagt 43 miljard euro, een kleine stijging ten opzichte van vorig jaar toen de omzet 42,7 miljard euro bedroeg.

Helikopter
Bij de helikopter tak van Airbus zijn de inkomsten voor aftrek van rente en belastingen ten opzichte van vorig jaar gedaald van 200 miljoen euro naar 165 miljoen.

Positief
De productietoename van de Airbus A350 stemt de vliegtuigbouwer positief. Als alles volgens plan verloopt moeten er eind 2018 tien A350’s per maand uit de fabriek rollen. Dit jaar verwacht Airbus, als de motorfabrikanten zich aan de afspraken houden, in totaal 700 vliegtuigen af te leveren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/