fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

KLM-ceo wil miljoen passagiers Amsterdam-India in 2018

KLM president-directeur Pieter Elbers denkt dat zijn maatschappij samen met Jet Airways in 2018 een miljoen passagiers vervoert tussen Amsterdam en India. Dat zegt hij tegenover de Indiase krant Business Standard. Elbers is zondag na het Fokker-event vetrokken op de eerste KLM-vlucht naar Mumbai voor gesprekken met Jet Airways. Diezelfde dag ging de nieuwe route van Jet van start tussen Schiphol en Bangalore.

Booming
“Sinds de nieuwe samenwerking met Jet zijn de passagiersaantallen booming”, zegt Elbers. “In 2014 waren er nog 250.000 reizigers tussen Amsterdam en India.” In 2016 vervoerden de twee maatschappijen bijna een half miljoen passagiers. Jet Airways maakte in maart 2016 de overstap van Brussel naar Amsterdam. Air France-KLM, Virgin en Delta werken samen met Jet Airways op drie hubs in Europa; Amsterdam, Parijs en London Heathrow.

Joint Venture
Een joint venture met Jet is in de maak. “We werken aan volgende stappen om de samenwerking uit te breiden”, aldus de baas van KLM. “We zijn optimistisch over de vooruitgang, maar ik wil me nog niet vastleggen op een specifieke datum.” Volgens de Indiase krant wordt een route tussen Amsterdam en Hyderabad momenteel geĆ«valueerd. Het zou de vierde Indiase bestemming worden van Schiphol na Mumbai, Delhi en Bangalore. Hyderabad is net als Bangalore een stad met veel IT-bedrijven.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button