fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

KLM-ceo wil miljoen passagiers Amsterdam-India in 2018

KLM president-directeur Pieter Elbers denkt dat zijn maatschappij samen met Jet Airways in 2018 een miljoen passagiers vervoert tussen Amsterdam en India. Dat zegt hij tegenover de Indiase krant Business Standard. Elbers is zondag na het Fokker-event vetrokken op de eerste KLM-vlucht naar Mumbai voor gesprekken met Jet Airways. Diezelfde dag ging de nieuwe route van Jet van start tussen Schiphol en Bangalore.

Booming
“Sinds de nieuwe samenwerking met Jet zijn de passagiersaantallen booming”, zegt Elbers. “In 2014 waren er nog 250.000 reizigers tussen Amsterdam en India.” In 2016 vervoerden de twee maatschappijen bijna een half miljoen passagiers. Jet Airways maakte in maart 2016 de overstap van Brussel naar Amsterdam. Air France-KLM, Virgin en Delta werken samen met Jet Airways op drie hubs in Europa; Amsterdam, Parijs en London Heathrow.

Joint Venture
Een joint venture met Jet is in de maak. “We werken aan volgende stappen om de samenwerking uit te breiden”, aldus de baas van KLM. “We zijn optimistisch over de vooruitgang, maar ik wil me nog niet vastleggen op een specifieke datum.” Volgens de Indiase krant wordt een route tussen Amsterdam en Hyderabad momenteel geëvalueerd. Het zou de vierde Indiase bestemming worden van Schiphol na Mumbai, Delhi en Bangalore. Hyderabad is net als Bangalore een stad met veel IT-bedrijven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button