AirlinesFrequente reizigerNieuws

Kenya Dreamliner terug naar Schiphol na birdstrike

Vlucht KQ117 van Kenia Airways van Amsterdam naar Nairobi moest dinsdagavond terugkeren naar Schiphol omdat het een vogel raakte tijdens het stijgen.

Voorruit
De Boeing 787-8 Dreamliner met bestemming Nairobi vertrok dinsdagavond om 19:39 uur vanaf Schiphol. De botsing tussen het toestel en de vogel zorgde voor een barst in het voorruit van het vliegtuig.

Piloot
Op geluidsfragmenten is te horen dat de piloot de luchtverkeersleider op Schiphol liet weten dat ze een ‘cracked windshield’ hadden en vroeg toestemming om terug te keren naar de luchthaven. Enkele minuten later meldde de piloot dat de condities in het vliegtuig normaal waren, maar door het beschadigde voorruit ze wegens veiligheidsoverwegingen terug wilden keren naar Amsterdam.

Veilig
De Boeing keerde net boven Duitsland om en vloog met een cirkel boven Flevoland terug naar Amsterdam. Om 21:01 uur landde het toestel weer op Schiphol. De vlucht naar Nairobi werd geannuleerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close