fbpx
Naast het nieuwsProfessional

Wereldwijde vraag naar luchtvracht blijft groeien

De wereldwijde groei in de luchtvrachtsector blijft aanhouden. In september groeide de vraag met 9,2 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, zo meldt IATA, de internationale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen.

Traag
De groei in september was de traagste groei in vraag in de laatste vijf maanden. Toch is de stijging van 9,2 procent meer dan een verdubbeling dan de gemiddelde stijging de afgelopen vijf jaar. Toen groeide de vraag naar luchttransport gemiddeld met 4,4 procent.

Capaciteit
De ruimte in de vrachtvliegtuigen werd volgens IATA veel beter benut dan in september vorig jaar. De capaciteit steeg daarom met 3,9 procent ondanks de hogere vraag naar vrachtvervoer.

Europa
Europese luchtvrachtmaatschappijen zagen een stijging van 10,3 procent in de vraag naar luchtvrachtvervoer in september. De capaciteit groeide met 5,6 procent ten opzichte van vorig jaar.

Hoogtepunt
Volgens de brancheorganisatie is de groei in de luchtvracht over het hoogtepunt heen. Daarom wordt het volgens de directeur van IATA,  Alexandre de Juniac “belangrijker om de competitie tussen de vrachtindustrie te versterken door de vele antieke luchtvrachtprocessen te moderniseren”. Een reden dat de groei over het hoogtepunt heen is, is omdat de afgelopen maanden door de aantrekkende wereldeconomie bedrijven hun voorraden op grote schaal aanvulden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button