AirlinesFrequente reizigerNaast het nieuwsZakelijke Reiziger

Dit zijn de beste luchtvaartmaatschappijen voor 2018

AirlineRatings heeft de beste luchtvaartmaatschappijen voor 2018 benoemd. Voor het vijfde jaar op rij is Air New Zealand bekroond als overall winnaar van de lijst. Ook werden prijzen uitgedeeld in de categorieën beste economyclass, beste businessclass en beste low-cost carrier.

Criteria
De maatschappijen zijn beoordeeld door een combinatie van reviews door passagiers en de beoordeling van de vakjury. Beoordelingscriteria waren onder meer: leiderschap in innovatie, service, personeel en veiligheid.

Beste airlines
1. Air New Zealand
2. Qantas
3. Singapore Airlines
4. Virgin Australia
5. Virgin Atlantic
6. Etihad Airways
7. All Nippon Airways
8. Korean Air
9. Cathay Pacific
10. Japan Airlines

(c)AirlineRatings

Uitzonderlijk
Air New Zealand presteert volgens de jury op alle criteria uitzonderlijk. Maar ook de andere maatschappijen verdienen een plaats in de top tien. “Of het nu nummer 1 of nummer 10 betreft, deze luchtvaartmaatschappijen zijn de beste van de beste – de elite in de luchtvaart,” oordeelde de jury. “Ze zijn de trendzetters en de benchmark waarmee alle anderen worden beoordeeld.”

Economyclass
Korean Air won de prijs voor beste economyclassproduct. Vooral de 18-inch brede stoelen met een pitch van 33-34 inch in de Airbus A380’s, Boeing 777’s en 787’s maakten indruk op de jury. Air New Zealand heeft volgens de jury de beste premium economyclass.

Businessclass
Voor de beste businessclass moet je volgens de AirlineRatings vliegen met Virgin Australia. De business suites in de Boeing 777 hebben meer weg van first class dan businessclass, oordeelde men. Qantas heeft de beste luchthavenlounges en de hoogst gewaardeerde catering aan boord van alle airlines. De winnaar van beste first class is Singapore Airlines.

Prijsvechters
Onder de prijsvechters kwamen Norwegian, WestJet en Scoot als winnaars uit de bus.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button