fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Airberlin betaalt: A320 weer los van de ketting

De in beslag genomen Airbus A320 van het failliete airberlin is weer vrijgegeven. Het vliegtuig stond sinds 19 oktober op de luchthaven van het IJslandse Keflavik aan de ketting. Airberlin had een schuld bij luchthavenuitbater Isavia. Er was maandenlang geen landingsgeld betaald.

Geschrapt
Het toestel, de D-ABDX, voerde een passagiersvlucht uit vanuit Düsseldorf en landde rond 22:30 uur op de luchthaven. Die nacht stond de terugvlucht gepland, maar die moest worden geschrapt.

Airberlin vroeg in augustus een faillissement aan, maar zou in de maanden daarvoor ook al niet betaald hebben. Voor Isavia was de actie “het laatste redmiddel” om geld terug te krijgen.

Teruggegeven
Volgens Reuters heeft airberlin op 30 oktober de openstaande rekening betaald, waarna het vliegtuig werd teruggegeven. De A320 is woensdag terug naar Duitsland gevlogen en staat nu op luchthaven Berlijn Schönefeld te wachten op de volgende eigenaar.

Airberlin voerde op 27 oktober de laatste passagiersvlucht uit. De maatschappij is in onderdelen verkocht aan Lufthansa en easyJet.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button