AirlinesNaast het nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

British Airways vliegt tot 2024 door met 747’s

British Airways blijft nog tot begin 2024 vliegen met de Boeing 747-400. Dit heeft chief financial officer Steve Gunning gezegd bij de presentatie van de kwartaalcijfers, meldt FlightGlobal.

De Britse flagcarrier is op dit moment de grootste gebruiker van het toestel met 36 exemplaren in actieve dienst. De laatste jaren worden er al vliegtuigen afgestoten. De maatschappij heeft in totaal 65 Jumbo’s gehad.

Vervanging
De 747’s worden vervangen door modernere tweemotorige toestellen als de Boeing 787 en de A350. Dit proces is bij veel andere maatschappijen ook al ingezet of al voltooid.

Zuiniger
De nieuwere toestellen zijn volgens financieel topman Steve Gunning dertig procent zuiniger dan de 747’s waar British Airways nu mee vliegt. Het ‘jongste’ toestel in de vloot is in 1999 geleverd; de oudste nog vliegende 747 bij BA komt uit 1990.

Halvering
De uitfasering van de 747’s moet in 2024 helemaal voltooid zijn, maar wordt de komende paar jaren al wel ingezet. Volgens Gunning moet de vloot in 2021 gehalveerd zijn. Tussen 2022 en februari 2024 moeten dan nog achttien toestellen uitgefaseerd worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button