AirlinesIndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Emirates en Airbus dicht bij nieuwe A380-order

Emirates is dicht bij een nieuwe deal voor nog meer A380’s. De maatschappij onderhandelt met vliegtuigbouwer Airbus over de details, meldt persbureau Bloomberg.

De golfmaatschappij uit Dubai nam eerder vrijdag de honderdste A380 in ontvangst. De nieuwe deal moet bij de Dubai Airshow aangekondigd worden. “Ik hoop dat we dat kunnen doen”, aldus sjeik Ahmed Bin Saeed Al Maktoum, bestuursvoorzitter van Emirates.

Aantallen
Hoeveel toestellen de maatschappij wil bestellen, is niet duidelijk. Naast de honderd vliegtuigen die nu al voor Emirates vliegen, moet Airbus er nog 42 bouwen. Met 142 toestellen heeft Emirates ruim veertig procent van alle gebouwde A380’s in bezit. Airbus heeft tot nu toe orders voor 317 exemplaren staan.

A380plus
Bij de Paris Airshow dit jaar lanceerde de vliegtuigbouwer de A380plus; een vernieuwde versie met nieuwe winglets, een hoger startgewicht en een cabine waarin meer ruimte is. De normale A380 is nu in principe beschikbaar voor 800 passagiers; Emirates vervoert er maximaal 615 reizigers in.

Productie
Een grote order van de golfmaatschappij betekent voor Airbus goed nieuws. De vliegtuigbouwer moest de productie van het toestel de afgelopen jaren al regelmatig terugschroeven. Vanaf 2019 worden er, zoals het er nu uitziet, acht toestellen per jaar geproduceerd. In 2016 waren dat er nog 26 per jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button