AirlinesIndustrieNaast het nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Emirates neemt 100ste A380 in ontvangst

Emirates heeft de 100ste A380 in ontvangst genomen. Het toestel werd vrijdagochtend in Hamburg opgehaald bij Airbus. De golfmaatschappij is met afstand de grootste gebruiker van de Superjumbo.

Livery
Het honderdste toestel heeft een speciale livery en toont de beeltenis van sjeik Zayed bin Sultan Aal Nahyan. Hij is de grondlegger van de Verenigde Arabische Emiraten. In de A380 is plaats voor 516 passagiers.

Indrukwekkend
“De ontvangst van de 100ste A380 is een indrukwekkend moment voor Emirates, Airbus en de vele partners betrokken bij het A380 programma”, stelt sjeik Ahmed bin saeed al Maktoum, bestuursvoorzitter van Emirates. “We blijven begaan met het A380 programma en werken nauw samen met Airbus en onze partners voor constante verbetering van onze A380 producten. We kijken met plezier uit naar het ontvangen van de resterende 42 vliegtuigen.”

Trots
Bij Airbus overheerst trots over het bereiken van de mijlpaal. “We zijn enorm trots op onze langdurige relatie met Emirates –onze samenwerking staat volledig in lijn met het A380 programma. Airbus is uiterst voldaan met het feit dat een visionaire luchtvaartmaatschappij als Emirates vanaf het begin af aan heeft geloofd in de A380 en ervoor heeft gekozen de A380 te gebruiken als haar flagship toestel en basis van al haar activiteiten”, aldus Airbus-ceo Tom Enders.

Rolls Royce
De levering van het toestel is ook voor motorbouwer Rolls Royce reden voor een bescheiden feestje. Het is de tiende A380 van Emirates die wordt aangedreven door motoren van het bedrijf. De resterende 42 A380’s die Emirates besteld heeft, worden ook geleverd met motoren van Rolls-Royce.

Dubai Airshow
Passagiers moeten nog even geduld hebben voor ze aan boord van het toestel mogen. Na de vlucht naar Dubai wordt het vliegtuig eerst tentoongesteld op de Dubai Airshow, tussen 12 en 16 november in Dubai.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/