fbpx
AirlinesNaast het nieuwsVliegvelden

Etihad stopt met Abu Dhabi-Dallas

Etihad Airways stopt met de vluchten tussen Abu Dhabi en Dallas Fort Worth. De golfmaatschappij doet dat omdat de verbinding ‘commercieel instabiel’ wordt doordat American de codeshare op de route opgezegd heeft.

American Airlines schortte in juli codeshare-overeenkomsten met Etihad en Qatar Airwaysop, omdat de golfmaatschappijen beschuldigd worden van oneerlijke staatsteun door de regering. Na het eenzijdig opzeggen van de codeshare door American ziet Etihad vanaf 25 maart 2018 geen brood meer in de route.

Geen keuze
“De jammerlijke beslissing van American om de afspraken op te zeggen, laat Etihad geen andere keuze dan de vluchten tussen Abu Dhabi en Dallas op te schorten”, aldus Etihad-ceo Peter Baumgartner in een verklaring. Door het besluit van Etihad wordt er in het zomerseizoen van 2018 niet meer tussen beide steden gevlogen.

Codeshare
American is niet de enige maatschappij met wie Etihad een codeshare had op de route. Ook via Jet Airways, SriLankan Airlines, Pakistan International Airlines en Air Seychelles is de vlucht te boeken. American legt echter het meeste gewicht in de schaal; op Dallas is de carrier de grootste gebruiker met dagelijks honderden vluchten.

Investeringen
Etihad vliegt sinds 2014 tussen beide luchthavens en investeerde naar eigen zeggen veel in de route. De vlucht werd in eerste instantie drie keer per week uitgevoerd, maar is ge-upgradet naar een dagelijkse vlucht. Sinds de eerste vlucht vlogen ruim 235.000 passagiers tussen beide steden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button