fbpx
AirlinesBestellingenNieuws

Onbekende Europese maatschappij wil 61 CSeries kopen

Een Europese luchtvaartmaatschappij wil bij Bombardier 61 CSeries kopen. Dit meldt de Canadese vliegtuigbouwer bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Wie de nieuwe klant is, is nog niet duidelijk.

De order bestaat volgens Bombardier uit 31 firm orders en nog eens dertig opties. De nog onbekende maatschappij heeft een intentieovereenkomst getekend voor de toestellen. De vliegtuigbouwer verwacht dat die voorlopige toezegging voor het einde van het jaar omgezet in een koopovereenkomst.

Catalogusprijs
Op basis van de catalogusprijzen verwacht Bombardier 2,4 miljard dollar te krijgen voor de firm order. Als de dertig opties ook worden omgezet in firm orders, rekent Bombardier op 4,8 miljard dollar. Luchtvaartmaatschappijen krijgen doorgaans korting bij grote bestellingen.

Klanten
In Europa vliegen op dit moment AirBaltic en SWISS met de toestellen. Beide carriers hebben nog orders bij Bombardier open staan.

Verenigde Staten
De order betekent positief nieuws voor Bombardier, dat de laatste tijd in de clinch ligt met Boeing en de Verenigde Staten over een grote order voor Delta. Bombardier zou de CSeries voor die gelegenheid te goedkoop hebben aangeboden. Het Amerikaanse ministerie van handel besliste begin oktober dat de prijs van de toestellen met 300 procent omhoog moet. Dit geldt alleen voor vliegtuigen die aan Amerikaanse maatschappijen verkocht worden.

Vertrouwen
Het vertrouwen in de CSeries groeit door de order, stelt Bombardier-ceo Alain Bellemare. “We kijken vooruit en zien dat Airbus zich bij het programma voegt en de CSeries zich blijven bewijzen in commerciële dienst. Daarom verwachten we dat de verkoop snel zal toenemen.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button