fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Flying Blue volledig op de schop

Het Flying Blue programma gaat per 1 april 2018 volledig op de schop. Dat maakt Air France-KLM bekend tijdens de presentatie van de derdekwartaalcijfers. “Het programma was wat oud geworden”, zegt de cfo van Air France-KLM.

Simpeler
“Het nieuwe programma wordt simpeler en flexibeler”, aldus de maatschappijen. Hoe de klanten miles sparen wordt duidelijker en er komen meer opties om miles uit te geven tijdens vluchten of aan vlucht-gerelateerde diensten. Daar blijft het niet bij; “de reiservaring wordt verrijkt en de aantrekkelijkheid [van Flying Blue, red] wordt gemaximaliseerd dankzij de ontwikkeling van partners.”

Winstgevend
Air France-KLM wil zo de loyaliteit van de klanten richting de maatschappijen verder stimuleren. “Met het nieuwe programma worden ook nieuwe tools ingevoerd om de winstgevendheid van het spaar- en loyaliteitsprogramma te analyseren en zo efficiënt mogelijk te maken”, stelt de maatschappij. AFKL wil beter aan de financiële knoppen kunnen draaien.

Tijdens de conference call zegt de hoogste financiële baas van AFKL, Frédéric Gagey, dat de economics nu duidelijker zijn. “De relatie tussen het Flying Blue-programma en het management van de inkomsten is nu volkomen duidelijk. Het loyaliteitsprogramma is als het ware een klant geworden van de maatschappijen. Er was weinig discussie wat de prijs van een lege stoel is en op basis daarvan is een commerciële analyse gemaakt ten behoeve van Flying Blue”, aldus Gagey.

Flying Blue
Flying Blue is in 2005 opgericht. Het heeft inmiddels 15 miljoen leden in de database staan en er zijn 135 partners aan verbonden. “Het programma was wat oud geworden”, aldus de cfo van Air France-KLM. “De klanttevredenheid hoefde echter niet verbeterd te worden.” Wel zegt hij dat de veranderingen na opmerkingen van klanten ingevoerd zijn.

De verandering van het spaarprogramma valt samen met de invoering van de vandaag aangekondigde extra toeslag voor boekingen die niet direct bij KLM worden gemaakt. Aanstaande maandag wordt meer bekend gemaakt over het nieuwe Flying Blue-programma.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button