fbpx
Naast het nieuwsNL NieuwsProfessionalVliegvelden

Geen Groningse miljoenensteun voor Eelde

De stad Groningen pompt niet de gevraagde twaalf miljoen euro in vliegveld Eelde, melden bronnen aan RTV Noord. De luchthaven heeft geld nodig om een faillissement af te wenden, maar stuit nu opnieuw op een tegenvaller.

Voorstellen
Wethouder Joost van Keulen (VVD) van de gemeenteraad zal volgende week volgens de bronnen een lager bedrag voorstellen om in de luchthaven te steken. Hij wil de raad hiermee over de streep trekken om toch geld te pompen in het vliegveld. D66-fractievoorzitter Jetze Luhoff liet eerder weten niet met twaalf miljoen akkoord te zullen gaan. D66 heeft met negen zetels een meerderheid in de raad.

12 miljoen
Er is 46 miljoen euro nodig voor onder meer vernieuwing en uitbreiding van de luchthaven, maar Groningen wil hier niet meteen in mee gaan. De stad heeft een aandeel van 26 procent en is daardoor verantwoordelijk voor 12 miljoen euro, oftewel 1,2 miljoen per jaar. Dit is voor een meerderheid van de gemeenteraad te veel.

De andere aandeelhouders, de gemeenten Assen en Tynaarlo en de Provincie Groningen en Drenthe, zien wel brood in de investering. Zij gingen al akkoord met de plannen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button