fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM mag over Rusland blijven vliegen

Het gevaar is geweken; KLM mag over Rusland blijven vliegen. Dat zegt een woordvoerder van de maatschappij tegen Up in the Sky.

Vergelding
Volgens de woordvoerder zou KLM met ingang van aanstaand weekeinde niet meer door het Russische luchtruim mogen vliegen, als vergelding voor een tekort aan slots van de Russische vrachtvervoerder AirBridgeCargo (ABC) op Schiphol.

Codeshare
“Dat gevaar is nu geweken,” aldus de zegsman. “We mogen blijven vliegen.” KLM heeft dit voor elkaar gekregen door een commerciële overeenkomst af te sluiten met de Russen. “Vergelijkbaar met een codeshare-overeenkomst.” In het geval van een codeshare delen maatschappijen vluchtnummers.

Rond
KLM bevestigt dat de commerciële overeenkomst te maken heeft met het feit dat ABC slots (start- en landingsrechten) was kwijtgeraakt op Schiphol in het winterseizoen, dat afgelopen weekeinde is ingegaan. De woordvoerder van KLM zegt de deal tussen KLM en de Russen rond is, maar dat hij niet kan zeggen wanneer de operationele uitwerking daarvan ingaat.

Vluchtschema’s
Ook wil hij niet ingaan omtrent verdere details van de overeenkomst, zoals vluchtschema’s en dergelijke. Voor KLM is het van groot belang om over Rusland te kunnen blijven vliegen, aangezien belangrijke vliegroutes naar China en Japan over Rusland voeren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button