AirlinesIncidentenNieuws

Air France A380 wijkt uit naar Ierland om zieke passagier

Een Airbus A380 van Air France is vanmiddag uitgeweken naar Shannon in Ierland, vanwege een medisch noodgeval. Het toestel was onderweg als vlucht AF178 van Parijs naar Mexico-Stad.

Kerosine
Het toestel, de F-HPJI, bevond zich op zo’n 200 kilometer afstand van de Ierse kust, toen de crew besloot om uit te wijken. Omdat het toestel te zwaar was om meteen te kunnen landen moest er eerst kerosine worden gedumpt. Dit heeft ongeveer 15 minuten geduurd.


(c)FlightAware

Volgens ooggetuigen zou het vliegtuig bij de nadering op Shannon nog kerosine lekken. Piloten van andere vliegtuigen in de buurt zouden hiervan op de hoogte zijn gesteld. Tegenover lokale media meldt de luchthaven dat er op de landingsbaan en taxibanen kerosine is aangetroffen. De landingsbaan is circa twee uren gesloten geweest, zodat het kon worden verwijderd.

Hulpdiensten
Aan boord waren 543 inzittenden. Bij aankomst in Shannon werd het vliegtuig opgewacht door hulpdiensten. De passagier is naar het ziekenhuis gebracht.

Later vanmiddag hervat het toestel de vlucht naar Mexico.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/