AirlinesIndustrieNieuwsProfessionalVliegvelden

EasyJet mogelijk derde LCC op Frankfurt

EasyJet wordt mogelijk de derde prijsvechter op Frankfurt International, naast Ryanair en Wizz Air. De Britse maatschappij heeft slots gekregen op de thuisbasis van Lufthansa.

Berlijn
Toch is het nog niet zeker of easyJet de slots wil gebruiken, meldt Reuters. Volgens Fraport-topman Stefan Schulte is het te verwachten dat de slots wel worden benut. Ze zullen dan worden gebruikt om de drukke route Frankfurt-Berlijn te bedienen.

Lufthansa
Nadat airberlin vanwege het faillissement de vluchtvoering staakte, ontstond er met name op de Berlijn-route een capaciteitstekort. Lufthansa vliegt sinds begin november om die reden met Boeing 747’s tussen beide steden.

Tegel
EasyJet heeft niet eerder op Frankfurt gevlogen, maar is inmiddels begonnen met een forse uitbreiding op Duitse bodem. De maatschappij kwam vorige maand met airberlin overeen om de vluchten op Berlijn Tegel over te nemen, inclusief dry-leases van tot 25 Airbus A320’s. Met de overname is zo’n 40 miljoen euro gemoeid.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button