fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVideoVliegtuigen

MC-21 maakt eerste testvlucht vanuit Moskou | video

De Russische vliegtuigbouwer Irkut heeft donderdag de testvluchten hervat met de MC-21-300. Het was de eerste vlucht met het type vanuit vliegveld Zhukovsky, vlakbij Moskou. Hier is ook het onderzoeksinstituut Gromov gevestigd.

Drie uur
De vlucht duurde meer dan drie uur, legde Irkut in een verklaring uit. “De kenmerken van stabiliteit en controleerbaarheid werden beoordeeld op hoogtes variërend van 6.000 tot 12.000 meter. Alle vliegtuigsystemen functioneerden normaal.”

Vorige maand werd het toestel overgevlogen vanuit de fabriek in Irkutsk. Deze drie uur durende non-stop vlucht werd uitgevoerd na een reeks van tests op de grond.

Eerste vlucht
De MC-21-300 maakte de eerste vlucht in mei dit jaar. Er komt ook een kleinere uitvoering, de MC-21-200, met tussen de 132 en 165 stoelen. De -300 heeft tussen 163 en 211 zitplaatsen. Irkut wil de concurrentie aangaan met de Boeing 737 en de Airbus A320.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button