AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegvelden

‘Nieuw vliegveld Dubai geschikt voor 200 Emirates A380’s’

De nieuwe luchthaven van Dubai, World Central, biedt Emirates na oplevering de mogelijkheid om met 200 Airbus A380’s te opereren. Dat zijn er twee keer zoveel als de maatschappij nu in gebruik heeft. Topman Tim Clark vertelde vrijdag tegen ATW over de nieuwe megaluchthaven.

Grens
Emirates ontving vrijdag haar honderdste superjumbo. Het huidige Dubai International loopt tegen de capaciteitsgrenzen. Clark liet eerder weten dat er zo goed als geen plek meer is voor het toestel. Emirates zal in 2019 over 115 A380’s beschikken. Toestellen die daarna geleverd worden, kunnen enkel nog gebruikt worden voor vervanging van oudere exemplaren. Voor toestellen uit een mogelijke nieuwe order is pas na de verhuizing naar World Central plaats.

Gates
De topman legde uit dat de nieuwe luchthaven 100 zogenaamde very large gates (VLG) krijgt voor grote vliegtuigen zoals de A380 en de Boeing 747-8, de. Hiermee passen er ‘makkelijk’ 200 A380’s in de Emirates-vloot.

World Central wordt gefaseerd gebouwd. Naar verwachting is het hele vliegveld vanaf 2023 operationeel.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close