fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Oud-airberlin personeel wil LTU Airlines terug

Onder oud-medewerkers van airberlin leeft het verlangen om LTU Airlines een nieuw leven in te blazen. Er zijn zelfs al ‘concrete gesprekken’ aan de gang, om de voormalige Duitse luchtvaartmaatschappij van de grond te krijgen. Dit meldt AeroTelegraph.

Baan
Airberlin beëindigde tien dagen geleden de operaties, na een dienstperiode van 39 jaar. De maatschappij werd in augustus dit jaar failliet verklaard. Veel oud-werknemers zijn op zoek naar een nieuwe baan. Een deel kan aan het werk bij Lufthansa of easyJet, maar voor anderen wacht een onzekere toekomst.

Herintroductie
Een grote groep collega’s hebben zich verenigd en concrete plannen gemaakt om LTU een nieuw leven in te blazen. Er zouden al 1800 leden zich bij de groep hebben gevoegd. Volgende week worden in een algemene vergadering actiepunten besproken voor de herintroductie. Hoe het plan er precies uit ziet wil men nog niet zeggen.

Merk
LTU werd in 1955 opgericht. Kort daarna werd ze omgedoopt tot LTU-luchtvervoersbedrijven. Vanaf de jaren zestig ontdekte LTU de populariteit van Mallorca als vakantieparadijs. Het bedrijf begon sindsdien te floreren. LTU was in 1973 de eerste vakantieluchtvaartmaatschappij die een wide-body in de vloot had.

Maar de aanslagen van 11 september 2001 en het vertrek van grootaandeelhouder Swissair zorgden ervoor dat het passagiersaantal instortte. LTU werd in 2007 verkocht aan airberlin. Twee jaar later verdween het merk.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button