IncidentenOverig nieuwsVliegvelden

Raket neergehaald nabij internationale luchthaven Riyad

De luchtmacht van Saudi-Arabië heeft zaterdag in de buurt van de internationale luchthaven van Riyad een raket onderschept en onschadelijk gemaakt. De raket was vanuit Jemen afgevuurd, melden bronnen aan het Duitse persbureau DPA. Volgens de luchthaven is het vliegverkeer niet gehinderd door het incident.

Luchtafweer
De raket werd door Jemenitische Houthi-rebellen afgevuurd. Volgens Arabische tv-zender Al Arabiya werd de raket door Saudische luchtafweer nabij de luchthaven ten noordoosten van de hoofdstad neergehaald. Niet eerder kwam een raket vanuit Jemen zo dicht bij de miljoenenstad.

Op Twitter liet de luchthaven weten: “Het vliegverkeer is niet gehinderd en alle vluchten zijn op schema.”

Schade
Brokstukken kwamen in een onbewoond gebied terecht in de buurt van het vliegveld. Er zou geen schade zijn aangericht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button