AirlinesFrequente reizigerOverig nieuws

Aeroflot kijkt naar nieuwe Airbus en Boeing toestellen

De Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot overweegt een ‘omvangrijke’ bestelling van Airbus A320neo- en Boeing 737MAX toestellen. Zo laat topman Giorgio Callegari aan Reuters weten.

Vloot
De vloot van Aeroflot bestaat op dit moment uit 146 Airbus A320’s en 54 Boeing 737-800 toestellen. De nieuwe toestellen zullen zuiniger in brandstofverbruik zijn dan de huidige toestellen. Ondanks dat de gemiddelde leeftijd van de toestellen in de vloot 4,1 jaar is wil de maatschappij nieuwe toestellen om de capaciteitsgroei bij te houden. In de eerste negen maanden van dit jaar vergrootte de maatschappij de capaciteit op hun premium en low-cost vluchten met 16,2 procent. Callegari zegt dat Aeroflot toestellen van beide vliegtuigbouwers wil blijven gebruiken zodat ze niet afhankelijk zijn van één fabrikant.

Moeilijk
In de twee voorgaande jaren had de Russische luchtvaart het moeilijk wegens sancties vanuit de Verenigde Staten en Europa. De zwakke olieprijs raakte de Russische economie hard en daalde de vraag naar vluchten. Nu de economie weer aantrekt heeft Aeroflot baat bij het faillissement van de Russische maatschappij Transaero in 2015, het worstelende VIM Airlines en de stijgende vraag naar vluchten.

Groei
Callegari: “De markt bewijst ons gelijk en biedt ons de mogelijkheid tot groei. Anderen (luchtvaartmaatschappijen) hebben niet zo’n succesvolle aanpak, daarom worden sommige marktsegmenten meer benaderbaar omdat zij stoppen met bestaan”.
Aeroflot is een lid van de SkyTeam alliance. Daarin zitten andere maatschappijen zoals Delta Air Lines, Air France-KLM en Chinas Eastern Airlines Corp Ltd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close