fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Europese LCC’s groeien met 10 tot 30% in oktober

De low-cost luchtvaartmaatschappijen Ryanair, Wizz Air, easyJet en Norwegian blijven groeien in oktober.

Wizz Air
De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air noteert de hoogste stijging van vervoerde passagiers met een groei van 30 procent. Met 622.298 meer passagiers afgelopen oktober ten opzichte van vorig jaar steeg het aantal reizigers naar 2.663.937 die de maatschappij vervoerde. De gemiddelde bezettingsgraad steeg met 2,1 procent naar 92,1 procent en de capaciteit steeg met 27,5 procent naar 2.892.632 stoelen.

Norwegian
In oktober zag de Noorse vliegmaatschappij het aantal passagiers stijgen met veertien procent naar 3.148.511 reizigers ten opzichte van vorig jaar. De capaciteit groeide met 31 procent en de bezettingsgraad steeg met 3,4 procent naar 87,4 procent.

EasyJet
Het Britse easyJet meldt een groei van 9,9 procent in het aantal vervoerde passagiers afgelopen maand. De low-cost maatschappij vervoerde 7.519.759 reizigers met een bezettingsgraad van 92,5 procent. Dit is een stijging van 2,3 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Het aantal geannuleerde vluchten ligt aanzienlijk hoger dan vorig jaar. Toen werden er 164 vluchten geannuleerd, dit jaar konden 434 vluchten in oktober niet doorgaan wegens slecht weer en een staking van de Franse luchtverkeersleiding.

Ryanair
De Ierse prijsvechter vervoerde 11,8 miljoen reizigers in oktober, een stijging van acht procent tegenover vorig jaar toen zij 10,9 miljoen passagiers vervoerden. De bezettingsgraad is met één procent gestegen van 95 procent naar 96 procent.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button