AirlinesFrequente reizigerOverig nieuws

Swiss-dochter Edelweiss breidt vloot en bestemmingen uit

De Zwitserse luchtvaartmaatschappij Edelweiss voegt volgend jaar drie nieuwe Airbus A320’s toe aan de vloot. Ook vliegen zij naar elf nieuwe vakantiebestemmingen vanaf komende zomer, zo meldt de vliegmaatschappij.

Vloot
Edelweiss breidt de vloot met de drie nieuwe Airbus A320’s en twee Airbus A340’s uit naar een totaal van vijftien toestellen. De A320’s worden gebruikt op korte- en middellange afstandsvluchten waar de A340’s gebruikt worden op lange afstandsvluchten. De nieuwe toestellen worden geleased van moederbedrijf Lufthansa Group en leasebedrijf Macquarie.

April
Twee van de drie toestellen zullen vanaf april 2018 ingezet worden en de derde vanaf juni volgend jaar. Ceo Bernd Bauer is blij met de toevoeging: “de drie extra toestellen geeft ons de kans om de plannen met onze eigen vliegtuigen te realiseren. We kunnen het aantal vluchten naar de belangrijkste vakantiebestemmingen verhogen, we kunnen bijvoorbeeld dagelijkse vluchten aanbieden naar Las Palmas, Tenerife en Palma de Mallorca”.

Banen
Met de komst van de toestellen zoekt de luchtvaartmaatschappij naar 27 nieuwe piloten en 54 cabin crew leden. De totale vloot bestaat volgend jaar uit negen Airbus A320’s, twee Airbus A330’s en vier Airbus A340’s.

Bestemmingen
Vanaf volgend jaar zomer vliegt Edelweiss vanaf Zürich langeafstandsvluchten naar Orlando en Denver in de Verenigde staten en naar Varadero in Cuba. De bestemmingen binnen Europa worden uitgebreid met vluchten naar Paphos in Cyprus en Chania en Samos in Griekenland. Ook worden er vluchten uitgevoerd naar Dubrovnik in Kroatië, Inverness in Schotland en Jerez de la Frontera in Spanje. Djerba in Tunesië is een nieuwe bestemming in Noord-Afrika.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button