AirlinesFrequente reizigerNieuws

British Airways investeert en draait versoberingen terug

Topman van British Airways, Alex Cruz, zei afgelopen maandag tijdens de World Travel Market in Londen een investering van 5,1 miljard euro in de luchtvaartmaatschappij te steken om “British Airways voor iedereen te maken”, zo meldt de airline.

Kwaliteit
De investering in British Airways (BA) moet de maatschappij niet alleen een sterke nationale airline maken, maar ook eentje die vooraan staat in de wereldwijde luchtvaart. Cruz wil BA als premium airline de focus gaan leggen op meer keuze en kwaliteit voor de reiziger

Competitie
Door de investering moet BA de strijd aangaan met de premium airlines uit de Golf en de Amerikaanse, trans-Atlantische maatschappijen die uit hun financiële dal kruipen. Ook de groei van low-cost langeafstandsmaatschappijen is een bedreiging die Cruz met de investering tegen wil gaan.

Doelen
De investering van 5,1 miljard euro wordt over de komende vijf jaar aan de volgende zaken uitgegeven:

  • 72 nieuwe vliegtuigen, waaronder vier nieuwe types voor BA: de Airbus A350, de Boeing 787-10, de Airbus A320neo en Airbus A321neo
  • Nieuwe interieurs voor 128 toestellen in de bestaande vloot;
  • Stroomvoorzieningen bij elke stoel in alle cabines;
  • Verbeterde catering voor long haul economy passagiers;
  • De uitrol van snelle WiFi in alle cabines, zowel short haul als long haul.

Betaalbaar
Cruz wil BA voor iedereen maken: “we willen de voorkeursluchtvaartmaatschappij voor iedereen zijn. Elke klant doet ertoe – short-haul of long-haul, economy of premium. We moeten dus ook een aanbod hebben dat interessant is voor elk type reiziger”. Hij wil meer betaalbare tickets aanbieden, zoals 30,- pond (34,- euro) voor een enkele reis. Deze actie heeft BA nu al op verschillende routes maar wil met meer van deze goedkope tickets de competitie aangaan. “Als nationale airline hebben we niet een soort van speciale immuniteit tegen de manier waarop onze industrie verandert,” lichtte hij toe.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/