AirlinesFrequente reizigerOverig nieuws

Vluchten InselAir tussen Curaçao en Paramaribo niet zeker

Insel Air, een particuliere luchtvaartmaatschappij gevestigd op Curaçao, wil vanaf 20 november weer vliegen tussen Curaçao en Paramaribo, alleen moeten de Surinaamse autoriteiten daar nog toestemming voor geven, zo meldt het Antilliaans Dagblad.

Schulden
De vluchten vanaf Curaçao National Airport naar het Johan Adolf Pengel International Airport in Suriname worden vanaf maandag 20 november met een McDonnell Douglas MD-83 gevlogen, mits de Surinaamse autoriteiten hiervoor toestemming geven.De directie van Insel Air is in overleg met de luchtvaartautoriteiten en reisbureaus, maar het heikele punt zijn de uitstaande schulden van de vliegmaatschappij.

Toestemming
De financieel directeur van Insel Air, André Delger verwacht eind deze week toestemming te krijgen: “Tot die tijd verkopen we de tickets onder voorbehoud. Mochten we voor 20 november toch geen toestemming hebben, maar daar ga ik niet vanuit, dan krijgen de mensen die een ticket hebben gekocht natuurlijk hun geld terug”.

Suriname
De luchtvaartmaatschappij geeft aan dat Suriname een belangrijke markt is voor hen en heropent daarom als eerste de route. Het zou de eerste bestemming van de maatschappij zijn buiten de ABC-eilanden nadat het bedrijf een grondige reorganisatie heeft gehad, zo meldt de vlieger.

Vlucht
Als Insel Air groen licht krijgt van de Surinaamse autoriteiten wordt de route vanaf 20 november twee keer per week gevlogen vanaf Curaçao op maandag en vrijdag. Op maandag vertrekt de vlucht om 14:15 uur lokale tijd en op vrijdag om 9:15 uur lokale tijd. De terugvlucht stijgt in Paramaribo op maandag om 18:30 uur lokale tijd op en op vrijdag om 13:30 uur lokale tijd. De vlucht duurt tweeënhalf uur.

Vloot
Insel Air zet op de vlucht tussen Curaçao en Paramaribo een MD-83 toestel in, verdere toestellen die de luchtvaartmaatschappij inzet op andere routes zijn zes Fokker 50’s, drie Fokker 70’s (allemaal afkomstig van KLM Cityhopper), drie MD-83’s en vier MD-82 waarvan er één in gebruik is.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close