AirlinesNieuwsProfessional

Het gaat weer goed met Emirates

Het Amerikaanse inreisverbod, het laptopverbod, de slechte economie in het Midden-Oosten: aan het begin van dit jaar ging het slecht met Emirates. Maar nu heeft het bedrijf de weg weer omhoog gevonden, zo blijkt uit de halfjaarcijfers.In de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar (1 april tot en met 30 september) steeg de winst van moederbedrijf Emirates Group met 77 procent naar 631 miljoen dollar (ongeveer 550 miljoen euro). Dat is mede het gevolg van bezuinigingen die het bedrijf efficiënter hebben gemaakt; zo nam het personeelsbestand met 3 procent af.

De omzet kwam uit op 13,5 miljard dollar (ongeveer 12 miljard euro), een toename van zes procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Veruit het grootste deel van de omzet kwam van de luchtvaartmaatschappij met 12,1 miljard dollar. De groep bezit ook cateraar Dnata.

Passagierscijfers
Emirates vervoerde in het afgelopen half jaar 29,2 miljoen passagiers, een toename van 4 procent. De capaciteit steeg met 2 procent en de bezettingsgraad kwam uit op 77,2 procent, een toename van bijna twee procentpunt. De exploitatiekosten kwamen 4 procent hoger uit, vooral door de hogere olieprijs.

Dubai Air Show
De Arabische maatschappij zal volgende week op de Dubai Air Show enkele grote aankondigingen doen. Zo wordt de nieuwe first class onthuld en worden er veranderingen voor business- en economyclass uit de doeken gedaan. Daarnaast zal het bedrijf naar verwachting een order voor nieuwe Airbus A380’s tekenen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.