AirlinesFrequente reizigerOverig nieuws

Wizzair vervoert 25% meer passagiers in eerste half jaar

De Hongaarse low-cost vlieger Wizzair heeft 25 procent meer passagiers vervoert in de eerste zes maanden van dit jaar dan vorig jaar, zo laat de maatschappij weten. Ook de omzet steeg met 24 procent in dezelfde periode.

Groei
Met een stijging van 25 procent ten opzichte van vorig jaar vervoerde Wizzair tot en met september van dit jaar 15,62 miljoen passagiers, een jaar geleden waren dat er 12,5 miljoen. De omzet steeg naar een ruime 1,1 miljard euro ten opzichte van 921 miljoen vorig jaar. De winst voordat er rente en belasting over berekend wordt bedraagt 492,2 miljoen euro in de eerste zes maanden, een stijging van 27,5 procent.

Uitbreiding
Wizzair heeft het eerste halfjaar de maatschappij uitgebreid; de opening van twee nieuwe basissen zijn op Londen Luton Airport en Varna in Bulgarije. Er werden nieuwe toestellen aangeschaft waaronder zes Airbus A321’s en een Airbus A320 waardoor de vloot nu bestaat uit 86 vliegtuigen. In totaal 64 Airbus A320’s en 22 Airbuas A321’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close