IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus levert hoogste aantal A320neo’s af in oktober

Vliegtuigbouwer Airbus heeft in oktober 22 toestellen uit de A320neo-family afgeleverd. Dat is het hoogste aantal in 2017, blijkt uit gegevens van de vliegtuigbouwer. Ook bij de bestellingen was het vooral A320 wat de klok sloeg.

De Europese vliegtuigbouwer leverde binnen 31 dagen 17 A320neo’s en vijf A321neo’s af. Ook noteerde het bedrijf in totaal 22 bestellingen voor A320-toestellen. In totaal werden 63 vliegtuigen geleverd.

Bestellingen
De grootste klant was AirAsia; de maatschappij bestelde veertien A320ceo’s. De Mexicaanse carrier Viva Aerobus bestelde twee extra toestellen van datzelfde type. Twee nog onbekende klanten bestelden zeven A320neo’s en één VIP-versie van de A320ceo.

A320neo
Airbus leverde nog niet eerder in 2017 22 A320neo’s af. De vliegtuigbouwer had nog steeds last van problemen met de nieuwe toestellen. Omdat de motoren niet op tijd geleverd konden worden, moesten veel vliegtuigen geparkeerd worden.

Doel
De vliegtuigbouwer stelde aan het begin van het jaar dat er 200 A320neo’s verkocht moesten worden, maar dat doel gaat niet gehaald worden.

760 toestellen
Ook het algemene doel om 700 toestellen af te leveren, lijkt Airbus niet te gaan halen. Het aantal afleveringen staat met de cijfers van oktober meegerekend op 517. Binnen twee maanden nog ruim 180 vliegtuigen afleveren, lijkt bij voorbaat al een onhaalbare missie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button