fbpx
MilitairNieuwsProfessional

Boeing neemt nieuwe Air Force One op in orderboek

Boeing heeft de order voor de nieuwe Air Force One definitief geboekt. Dit blijkt uit het orderboek van de vliegtuigbouwer.

Bij twee 747’s staat sinds deze week het ‘USAF PAR program’ aangeduid als koper. Het US Air Force Presidential Recapitalization Program is verantwoordelijk voor het vervangen van de Air Force One.

Geen verrassing
De order komt niet als een verrassing. Na tijden van geruchten maakten Boeing en de US Air Force in september bekend dat Boeing definitief de nieuwe toestellen mag leveren. Of andere vliegtuigbouwers ook gevraagd werd om zich in te schrijven, is niet duidelijk.

TransAero
De Air Force One’s worden twee 747-8’s die aangepast worden voor het presidentieel vervoer. De bewuste toestellen zijn gebouwd voor TransAero, maar zijn door die maatschappij nooit afgenomen.

Aanpassingen
In de toestellen moet Boeing onder andere een nieuw communicatiesysteem installeren. Daarnaast moet de elektra geüpgraded worden en krijgen de toestellen een vip-interieur. De aanpassingen moeten uiterlijk in 2024 klaar zijn; dan moeten de huidige twee B747-200’s vervangen worden.

Kosten
Hoeveel de Air Force betaalt voor de 747’s is niet duidelijk. De oorspronkelijke kosten werden geraamd op 4 miljard euro. Dat vond president Donald Trump teveel, waarna Boeing de prijs verlaagde.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button