IndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Chinese C919 voltooit eerste vlucht buiten Shanghai

De C919 van de Chinese vliegtuigbouwer COMAC heeft voor het eerst een langere vlucht uitgevoerd. Het testtoestel werd van Shanghai naar Xi’an gevlogen, melden diverse media.

Het toestel maakte in mei dit jaar de eerste vlucht vanuit Shanghai en voerde tot nu toe alleen testvluchten uit boven en rond die stad. In Xi’an wordt het testprogramma voortgezet.

Lange afstandsvlucht
De vlucht naar Xi’an was volgens Comac de eerste lange afstandsvlucht, waarbij 1300 kilometer overbrugd werd. De vlucht duurde iets meer dan twee uur. “Deze ferryvlucht laat zien dat de C919 het in zich heeft om tussen steden te vliegen”, aldus de vliegtuigbouwer.

Xi’an
Vanuit Xi’an zal de C919 verder getest worden, waarbij de tests zich richten op het vergroten van het vliegbereik van het vliegtuig. Uiteindelijk moet de C919 tot 5100 kilometer kunnen overbruggen.

Certificering
Van het toestel zijn ruim 700 exemplaren besteld. De kopers zijn met name Chinese maatschappijen. Het vliegtuig is nog niet gecertificeerd voor gebruik in Europa en de Verenigde Staten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button