IndustrieNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Ontslagronde vrachtafhandelaar Schiphol van de baan

Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol ziet af van het ontslag van ruim honderd medewerkers. FNV noemt het goed nieuws dat de werkgelegenheid op de vrachtafdeling van Schiphol behouden blijft.

ABC
Door de deal tussen KLM en Air Bridge Cargo neemt Menzies een deel van het werk terug dat zou verdwijnen. ABC, een van de grootste klanten van Menzies was genoodzaakt vrachtvluchten te verplaatsen naar andere luchthavens, zoals Luik, omdat het deze winter de helft minder slots kreeg toegewezen. Door de deal komt een deel van het werk terug op Schiphol.

Local rule
Volgens FNV is er geen duurzame oplossing voor het tekort aan vrachtslots. Hierdoor is er nog steeds een bedreiging voor de werkgelegenheid. De deal lost alleen de problemen voor ABC op, en niet voor andere cargomaatschappijen die op termijn mogelijk vluchten moeten verplaatsen vanwege een tekort aan slots. FNV pleit voor een ‘local rule’, waarmee bij het verdelen van slots onderscheid kan worden gemaakt tussen cargo- en passagiersvluchten.

Voorstel
Alle ogen zijn nu gericht op Schiphol. De luchthaven moet op verzoek van toenmalig staatssecretaris Sharon Dijksma met een voorstel komen voor het verdelen van extra vrachtvluchten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close