fbpx
Naast het nieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol: als je moet, moet je

Beveiligers op Schiphol kunnen als de nood hoog is, altijd naar het toilet. Hoe lang ze daar blijven, wordt niet geklokt. Dat verzekert een woordvoerster van de luchthaven, in reactie op de klacht van vakbond FNV Beveiliging daarover.

Timen
De vakbond stelt dat beveiligers alleen in hun pauzes naar het toilet zouden mogen, dat de duur van het bezoek getimed wordt èn dat er bij te lang oponthoud, sancties worden opgelegd. “We timen toiletbezoeken niet,” laat Schiphol desgevraagd weten.

Nood
Volgens de luchthaven wordt bij de inzet van het aantal beveiligers rekening gehouden met pauzes. “Om te eten, te roken of voor toiletbezoek.” De FNV maakt er een punt van dat de securitymensen het moeten melden als ze buiten de pauzes willen plassen. “Als tussendoor de nood hoog is, zorgt het beveiligingsbedrijf voor tijdelijke vervanging,” reageert Schiphol.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button