AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Startup wil World Airways nieuw leven inblazen

Het voormalige World Airways wordt, als het aan investeerder 777 Partners ligt, een nieuw leven ingeblazen. De maatschappij moet van de grond komen als prijsvechter. Hiervoor liggen al concrete plannen op tafel.Boeing 787
De merknaam is inmiddels in handen van de investeerder. Onder leiding van de net aangestelde ceo Ed Wegel moet een budgetmaatschappij worden opgericht die long-haul vluchten gaat aanbieden. Hiervoor wordt een vloot samengesteld van minstens tien Boeing 787 Dreamliners.

Netwerk
Volgens de plannen wordt een netwerk opgebouwd vanuit Miami en Los Angeles. Er zijn buitenlandse bestemmingen gepland in Azië en Zuid-Amerika. World Airways probeert een samenwerking op poten te krijgen met Amerikaanse prijsvechters. Deze maatschappijen moeten vanuit binnenlandse routes passagiers aanvoeren.

Failliet
World Airways ging in 2014 failliet, zo’n 66 jaar na de oprichting in 1948. De maatschappij vervoerde vracht en passagiers op met name chartervluchten. Destijds beschikte de maatschappij onder meer over Boeing 747’s en MD-11’.

De komende weken moet meer duidelijk worden over de nieuwe maatschappij.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.