fbpx
Naast het nieuwsVliegvelden

Zimbabwe investeert in Mugabe Airport

Zimbabwe heeft besloten om de hoofdluchthaven te hernoemen naar de 93 jaar oude president Robert Mugabe. Samen met deze naamsverandering zal de airport een flinke upgrade ondergaan. De capaciteit van de luchthaven wordt verdubbeld, door onder andere de uitbreiding van de runway.

Investering
De voorheen Harare International Airport staat vanaf vandaag bekend als Robert Mugabe International Airport. Zo’n $153 miljoen zal worden geïnvesteerd in de verbouwing, verleend door China Export en Import Bank, meldt de staatskrant ‘Herald Newspaper.

Mugabe
Mugabe is de enige leider die Zimbabwe heeft gekend sinds de onafhankelijkheid van Brittannië in 1980. Ondanks Mugabe zijn leeftijd, blijft hij de meest invloedrijke politieke persoon in het land.

Vernoemen
De Zimbabwaans-Afrikaanse Nationale Unie (ZANU-PF youth wing) is al langer bezig om de overheid te stimuleren om Mugabe meer te honereren door publieke instituten naar hem te vernoemen. De overheid heeft medegedeeld dat 21 februari, Mugabe’s verjaardagsdatum, vanaf volgend jaar bekend zal staan als ‘Robert Mogabe National Yough Day’, een publieke feestdag.

Daarnaast wordt op 9 augustus gestart met de bouw van een universiteit, hernoemd naar Mugabe. De oppositie vond dit echter een verspilling van middelen.

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button