AirlinesLiefhebberNaast het nieuws

VS dreigen licentie spookmaatschappij Baltia te schorsen

Het Amerikaanse ministerie van transport dreigt de licentie van Baltia Air Lines te schorsen. De maatschappij vervoert al 27 jaar geen passagiers en dreigt daardoor de licentie kwijt te raken, meldt ch-aviation.Baltia werd in 1989 opgericht en vervoerde nog geen enkele passagier. In juni 2017 onderging de maatschappij een naamsverandering naar USGlobal Airways, waarbij de intentie was om passagiers te gaan vervoeren. De maatschappij heeft een 747-200 uit 1979 in dienst.

Verlenging
Als het aan het Amerikaanse ministerie van transport ligt, voert de maatschappij nooit vluchten uit. Het ministerie ziet geen goede reden om de zogeheten foreign scheduled passenger authority te verlengen. Deze licentie heeft de carrier nodig om vluchten uit te mogen voeren naar Sint Petersburg, wat de carrier oorspronkelijk zou gaan doen.

Actief
Of een maatschapij de licentie krijgt, hangt er onder andere van af of er een Air Carrier Certificate is en of er Operation Specifications zijn. Als de goedkeuring verleend wordt, moet de maatschappij binnen een jaar beginnen met vliegen. USGlobal Airways kreeg de licentie in 2009, maar vloog sindsdien niet.

Veranderingen
Omdat er wel veranderingen plaatsvonden in het management van de carrier en ook een andere Amerikaanse maatschappij, Songbird Airways, werd overgenomen voor veel geld, acht de overheid het niet reëel dat er passagiers vervoerd gaan worden. “Het lijkt er niet op dat er een goede reden is om de licentie te verlengen”, stelt divisiechef Lauralyn Remo in een brief aan USGlobal.

Songbird Airways
De maatschappij gaf in juni nog 6,5 miljoen dollar om Songbird Airways over te nemen. Die maatschappij beschikt over één Boeing 737-400. Uit data van Flightradar24 blijkt dat dat toestel de afgelopen zes maanden niet meer gevlogen heeft.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.