fbpx
NieuwsVliegvelden

Demonstratie tegen Lelystad Airport

Een paar honderd mensen voerden vandaag actie tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Groenlinks-Kamerlid Suzanne Kröger gaf het startsein.

Protest
Er werd gedemonstreerd met leuzen als ‘Lelystad, vlieg op!’, ‘de rampzalige plannen moeten worden afgeblazen’ en ‘pretvlucht uit de lucht’. Kamerlid Femke Merel Arissen van de Partij voor de Dieren en Robert Tieskens van actiegroep Red de Veluwe hielden een toespraak.

Open dag
De betoging werd georganiseerd door actiegroepen uit Gelderland, Overijssel en Friesland. Lelystad Airport houdt zaterdag een open dag, mede om het publiek meer inzage te geven in de uitbreidingsplannen. Het vliegveld moet vakantievluchten van Schiphol gaan overnemen. In eerste instantie gaat het om 10.000 vluchten tot 2023.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button