AirlinesFrequente reizigerNieuws

‘Ryanair neemt meer piloten in vaste dienst’ – Update

Ryanair neemt meer piloten in vaste dienst in plaats van te werken met ZZP-contracten. Zo wil de maatschappij het management van de piloten verbeteren. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een interne memo.

Contract
In het document zegt de maatschappij het aantal piloten in vaste dienst ‘dramatisch te vergroten’: in november 180 extra contracten en in december nog eens 300. In totaal zijn er 1.040 piloten aangenomen. In maart volgen er nog eens 400.

App
Daarnaast introduceert Ryanair een nieuwe applicatie voor de crew om ziekte en verzuim sneller te kunnen verwerken en wordt het aantal basemanagers verdubbeld van vier naar acht. “We hebben het Always Flying Better programma gelanceerd om de gaten in de communicatie op te vullen”, aldus Eddie Wilson, Chief People Officer, in het memo. Vanaf de komende zomerperiode verhoogt de maatschappij de ratio van aantal piloten per vliegtuig van 10,5 naar elf.

Arbeid
Piloten bij Ryanair hebben de problemen ook gebruikt om betere omstandigheden te eisen. Ryanair beloofde hierop de arbeidsvoorwaarden te verbeteren. In het document valt te lezen dat 20 van de 86 Ryanair-bases voor het aanbod hebben gestemd. Sommige locaties, waaronder London Stansted, zijn tegen het voorstel. De piloten die nieuw aangenomen worden krijgen volgens het memo een hogere betaling.

Annuleringen
In september moest Ryanair 20.000 vluchten schrappen door roosterproblemen. Er waren te weinig piloten beschikbaar om alle geplande vluchten uit te voeren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button