fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsOpmerkelijk

Boeing 747 Saudia Cargo van de baan op Maastricht Airport

Afgelopen zaterdagavond, iets voor middernacht, is een Boeing 747-400F van Saudia Cargo van de baan geraakt op Maastricht Aachen Airport, zo meldt de NOS. Er zijn geen gewonden gevallen.

Gras
Volgens ooggetuigen zijn bij het opstijgen van het toestel een of meerdere motoren uitgevallen en is daardoor het vliegtuig scheef getrokken en in het gras belandt . Vlucht SV916 zou vanuit Maastricht Aachen Airport naar Jeddah, de tweede grootste stad van Saudi-Arabië vliegen. Om 22:36 uur wilde de piloot het vliegtuig laten opstijgen, maar belandde door motorproblemen in het gras naast de landingsbaan.

Brandweer
De brandweer rukte uit en was snel ter plaatste. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er geen gewonden zijn en het vliegtuig “gewoon op zijn poten staat”. Voordat het toestel weer op de baan getrokken kan worden moet de lading uit het vliegtuig gehaald worden en de brandstof overgeheveld worden naar een tankwagen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button