AirlinesFrequente reizigerNieuws

Brussels Airlines vervoert 15% meer reizigers in oktober

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft in oktober 15,1 procent meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand vorig jaar, zo meldt de maatschappij. De bezettingsgraad groeide door de passagiersstijging met 3,9 procent.Passagiers
In oktober van dit jaar vervoerde Brussels Airlines 865.673 passagiers, dat zijn 113.479 meer reizigers dan in dezelfde maand vorig jaar. Oktober is de laatste maand in het zomerseizoen van Brussels Airlines en trekt door het begin van de herfstvakantie veel toeristen aan en worden er traditioneel gezien veel zakenreizen gemaakt in oktober. De bezettingsgraad van passagiers tijdens de vluchten steeg met 3,9 procent naar 78,9 procent.

Cargo
De cargovolumes van Brussels Airlines noteerden ook groeicijfers. De cargobezettingsgraad lag in oktober dit jaar 11,4 procent hoger dan vorig jaar. De vervoerde volumes, uitgedrukt in Revenu Ton Kilometres, steeg met 20,1 procent.

© Brussels Airlines

Brussels Airlines
Brussels Airlines is lid van de Lufthansa Groep en van Star Alliance. De vloot van de vliegmaatschappij bestaat uit 51 vliegtuigen. Met ruim 3500 werknemers worden er dagelijks meer dan 300 vluchten naar 90 Europese bestemmingen, 25 Afrikaanse bestemmingen, drie in Noord-Amerika, Tel Aviv en Mumbai gevlogen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.