fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Emirates kiest Boeing voor kleinere vliegtuigen

Op de Dubai Airshow kondigt luchtvaartmaatschappij Emirates aan dat het 40 Boeing 787-10 Dreamliners wil aanschaffen. Het kostenplaatje van deze deal, gebaseerd op de huidige prijzen, bedraagt 15,1 miljard dollar (12,96 miljard euro).

Banen
De bestelling die Emirates geplaatst heeft zal vanaf 2022 tot in de 2030’s aan de luchtvaartmaatschappij geleverd worden. Volgens een formule van de U.S. Department of Commerce levert een deal van deze grootte 75.000 directe en indirecte banen op in de Verenigde staten. Het was nog niet zo lang geleden onduidelijk of Emirates überhaupt nieuwe, kleinere toestellen zou aanschaffen. Nu lijkt de kogel door de kerk en wordt de Boeing 787-10 het nieuwste middelgrote widebody toestel van Emirates.

787-10
De Boeing 787-10 is de grootste telg uit de Boeing 787 Dreamliner familie. Meer dan 65 klanten hebben meer dan 1275 Dreamliners besteld. Door het zuinige brandstofgebruik is het toestel populair bij vliegmaatschappijen. Sinds 2011 heeft Boeing meer dan zeshonderd 787’s afgeleverd. Met de bestelling van Emirates heeft Boeing dit jaar 180 bestellingen voor de Boeing 787 ontvangen.

Geavanceerd
Volgens topman van Emirates, Sheik Ahmed Bin Saeed Al Maktoum “is het altijd de strategie van Emirates geweest om te investeren in de meest geavanceerde en efficiënte toestellen, de bestelling van vandaag laat dat zien. De aankondiging van vandaag laat zien dat we vertrouwen hebben in de toekomst van de luchtvaart in de Verenigde Arabische Emiraten en de rest van de regio”.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button