FinancieelFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Boetes zorgen voor daling vrachtvervoer op Brussel

Het vrachtvervoer op Brussels Airport blijft afnemen. In oktober van dit jaar daalde het vrachtvervoer met 3,4 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, zo meldt de luchthaven. Vooral het volvracht segment daalt hard in oktober met 23 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Boetes
Volgens de luchthaven is de daling van het vrachtvervoer op Brussels Airport te verklaren door het vertrek van luchtvrachtmaatschappijen door de geluidsboetes die door het Brusselse Gewest worden opgelegd. De daling van 23 procent in het volvracht segment zorgt ervoor dat het aantal ton aan vervoerde vracht van 17.119 ton vorig jaar naar 13.186 ton in oktober dit jaar daalt.

De vracht aan boord van passagierstoestellen neemt in oktober dit jaar wel toe met 7,5 procent ten opzichte van vorig jaar naar 12.472 ton aan vracht.

Arnaud Feist
CEO van Brussels Airport, Arnaud Feist, gaf in mei van dit jaar al aan dat hij wil dat de Belgische politiek in actie komt. “Stop deze neerwaartse spiraal die de lokale en regionale economie vernietigt”, zegt hij. Feist maakt zich sterk voor de afschaffing van de boetes om zo de vrachtmaatschappijen te behouden op de luchthaven.

Passagiers
Het aantal passagiers dat de luchthaven in Brussel passeerden in oktober steeg met 8,5 procent naar 2.230.714 reizigers. In totaal 175.060 passagiers meer dan in oktober vorig jaar. De bezettingsgraad op de toestellen stijgt van gemiddeld 115 reizigers naar 123 reizigers per vlucht, een toename van 6,9 procent, ten opzichte van oktober vorig jaar.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen is in oktober 2017 met 2,4 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar naar 21.062.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button