fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

Vietnam Airlines tekent contract met Pratt & Whitney

In aanwezigheid van president Donald Trump tekenden Vietnam Airlines en het Amerikaanse bedrijf Pratt & Whitney, dat motoren voor vliegtuigen bouwt, een overeenkomst ter waarde van 1,3 miljard euro, zo meldt de motorbouwer.

A321neo
De Vietnamese luchtvaartmaatschappij en Amerikaanse vliegtuigmotorsbouwer tekenden in het bijzijn van de president van Vietnam, Tran Dai Quang, en de Amerikaanse president Donald Trump het contract. In het contract staat dat er voor twintig Airbus A321neo’s onderhoud en motoronderdelen geleverd zullen worden.

GTF
De deal tussen beide bedrijven is geschat op meer dan 1,3 miljard euro. In het contract staat dat Vietnam Airlines 44 PurePower Geared Turbofan (GTF) motoren zal aanschaffen. Deze motoren verbruiken 16 procent minder brandstof, hebben een gehalveerde emissie en zijn 75 procent stiller dan de huidige motoren. Deze motoren zullen op de twintig nieuwe Airbus A321neo’s van Vietnam Airlines gebruikt worden die komend jaar en het jaar daarop geleverd zullen worden.

CEO
Beide topmannen van zowel Vietnam Airlines als Pratt & Whitney zijn blij met de deal. Duong Tri Thanh, ceo van Vietnam Airlines: “het tekenen van dit contract markeert een nieuwe stap in de ontwikkeling van de A321-vloot van Vietnam Airlines. De motor die wij kiezen is uiterst efficiënt, is milieuvriendelijk en is zuinig qua brandstofverbruik. Met de bijbehorende onderhoudsdeal kunnen we onze operaties vergroten en de operationele kosten naar beneden brengen”.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button