AirlinesFrequente reizigerNieuws

Vijf Boeing 787-8’s voor Azerbaijan Airlines

De luchtvaartmaatschappij uit Azerbeidjan heeft tijdens de Dubai Airshow een order geplaatst voor vijf Boeing 787-8 Dreamliners en een overeenkomst om ook nog twee vrachtvliegtuigen te kopen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Kostenplaatje 1,9 miljard dollar (1,63 miljard euro).

Vloot
Het aantal Boeing 787’s van Azerbaijan Airlines groeit met deze bestelling van twee naar zeven Boeing 787 toestellen. De directeur van Azaerbaijan Airlines zegt over de order: “de bestelling van de 787 Dreamliner vliegtuigen breidt de mogelijkheden voor onze maatschappij uit, zo kunnen we nieuwe bestemmingen bereiken en meer passagiers vervoeren. We zijn verheugd ons partnerschap met Boeing te verbreden, een betrouwbare partner in het leveren van moderne vliegtuigen en ons helpt in het onderhouden van onze toestellen”.

Azerbaijan Airlines
De luchtvaartmaatschappij Azerbaijan Airlines is op zeven april 1992 opgericht en heeft de hoofdvesting in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. De airline is eigendom van de overheid. De maatschappij vliegt op 40 bestemmingen in 25 landen. Naast de twee Boeing 787’s bestaat de vloot ook uit Boeing 757’s en 767’s. Ook Airbus heeft een aantal vliegtuigen aan de maatschappij geleverd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button