Frequente reizigerOverig nieuwsVliegvelden

Vliegveld Sint-Maarten in wederopbouw

Het door orkaan Irma getroffen vliegveld op Sint-Maarten is in de afrondende fase van het optekenen van de schade, zo meldt website smn-news. Werkzaamheden om het vliegveld weer volledig operationeel te maken zijn in volle gang.

Orkaanbestendig
Volgens minister van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie op Sint-Maarten, Mellissa Arrindell-Doncher, zal bij de wederopbouw van het vliegveld vooral gelet worden op de orkaanbestendigheid van de gebouwen. Ieder gebouw moet in de toekomst, zo goed als mogelijk, een storm van categorie 5+ kunnen doorstaan. De minister heeft aan het management van het vliegveld gevraagd om de beste methodes en onderdelen te gebruiken voor de heropbouw.

Tijdelijk
In de tijd dat het vliegveld weer opgebouwd wordt, worden er tijdelijke constructies neergezet om voor de reizigers en inwoners van en naar Sint-Maarten een comfortabel vertrek en aankomst te bieden. Verwacht wordt dat de installatie van landingslichten naast de landingsbaan ook snel start.

Schade
Alle gebieden van het Princess Juliana International Airport hebben waterschade opgelopen volgens de minister, op sommige plekken is er ook fysieke schade geleden door rondvliegend puin en het instorten van het dak van de terminal. De wederopbouw vindt plaats is fases met als doel het vliegveld zo snel mogelijk volledig operationeel te laten zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close