AirlinesLiefhebberNieuws

Eerste Boeing 777 Freighter voor EVA Air

De Taiwanese luchtvaartmaatschappij Eva Air Cargo heeft de eerste Boeing 777 Freighter in ontvangst genomen, zo meldt de airline. Het toestel werd op het Boeing Everett Delivery Centre in Seattle overhandigd aan de maatschappij.Boeing 777
De nieuwe Boeing 777 zal de Boeing 747-400 en McDonnel Douglas MD11 vrachtvliegtuigen van EVA air vervangen. De 777 kan vijfduizend nautische mijlen (9260 kilometer) vliegen als het toestel volledig is volgeladen. Het vliegtuig heeft een maximum capaciteit van 102 ton. Het toestel wordt voortgestuwd door twee GE90-115B Turbofan motoren. Dit zijn dezelfde motoren die de maatschappij gebruikt op de 34 Boeing 777-300ER passagiersvliegtuigen.

Eerste
De Boeing 777 Freighter, met registratie B-16781, werd van Paine Field naar Taoyuan International Airport gevlogen en werd daar verwelkomd met een watersaluut. Het toestel wordt vanaf eind november ingezet op routes tussen Azië en Noord-Amerika.

Vijf
De Taiwanese luchtvaartmaatschappij heeft vijf Boeing 777’s in juli 2015 besteld en zal de resterende vier vrachtvliegtuigen in september 2019 ontvangen. Als de toestellen tegen die tijd binnen zijn worden de vijf Boeing 747-400 vliegtuigen eind dat jaar vervangen. Op dit moment, met de nieuwe Boeing bijgeteld heeft EVA Air 79 toestellen waarmee het vliegt.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.