fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessional

Emirates stelt order voor A380 uit

Tot grote verrassing van de internationale media heeft Emirates nog geen order geplaatst voor nieuwe A380’s op de Dubai Air Show. Topman Tim Clark vindt het risico te groot en eist meer zekerheid van fabrikant Airbus over het voortbestaan van de Super Jumbo.

“De eigenaren [van Emirates] staan geen verdere aankopen [van de A380] toe, tenzij ze zeker weten dat de productielijn ook in de toekomst blijft bestaan”, zo zei Clark maandag tegen CNBC. Hij wil dat Airbus aantoont dat de A380 nog zeker 10 tot 15 jaar geproduceerd zal worden.

De topman zegt dat de Super Jumbo zo slecht verkoopt doordat directies van luchtvaartmaatschappijen veel minder risico zijn gaan nemen als gevolg van een onzekere economie en een veranderd geopolitiek landschap. Hij wil dat Airbus meer moeite doet om de A380 te verkopen.

Kleinere vliegtuigen
Veel maatschappijen kiezen liever voor kleinere vliegtuigen, aangezien die makkelijker te vullen zijn en flexibeler ingezet kunnen worden. Zo ook Emirates, dat zondag een order bij Boeing plaatste voor veertig 787-10 Dreamliners. Die zijn maar half zo groot als de A380.

Afstel
Van uitstel komt afstel, zo luidt een bekend gezegde. Als dat ook voor Emirates en nieuwe A380-orders geldt, dan is het voortbestaan van de A380 ernstig in gevaar. Airbus heeft al jarenlang geen significante bestellingen voor het toestel ontvangen, waardoor de productie steeds verder omlaag moet.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button