AirlinesFrequente reizigerNieuws

Emirates stopt met gehate middenstoel in businessclass

Emirates stopt in de nieuwe generatie Boeing 777’s met de gehate middenstoelen in businessclass, zo maakte topman Tim Clark dit weekend bekend tijdens de Dubai Air Show.



In de zakenklasse van de 777X zal iedere stoel directe toegang bieden tot het gangpad en zal de configuratie lijken “op wat we in de A380 hebben”, aldus Clark tegen Australian Business Traveller.

Nu zijn de businessclassproducten in de A380 en de 777 nog zeer verschillend. In het laatstgenoemde toestel staan de stoelen in een 2-3-2-opstelling.

Vooral de middelste stoel in de 777 businessclass is onpopulair, omdat reizigers daar én geen directe toegang tot het gangpad hebben én niet naar buiten kunnen kijken.

Nu zullen de meeste economy-passagiers nog steeds dolgraag hun plaats willen verruilen voor een middenstoel in businessclass, maar voor de zakenreiziger die duizenden euro’s betaalt is het goed nieuws.

Steeds meer maatschappijen bieden al directe toegang tot het gangpad aan voor alle businessclasspassagiers, waardoor Emirates achter dreigt te lopen op de concurrentie.

777X
De Arabische maatschappij heeft in totaal 150 777X-toestellen besteld en die worden vanaf 2020 geleverd. Reizigers zullen dus nog even geduld moeten hebben, want de huidige 777’s van Emirates behouden de middenstoelen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.